Taller practico de Economia Solidaria

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Bones,
el proper dissabte 20 d’octubre a Tortosa, durant tot el dia, hi ha prevista una JORNADA DE FORMACIÓ sobre ECOXARXES amb l’objectiu de començar a construir les bases per crear l’ECOXARXA EBRE-SUD.

L’objectiu de la jornada és primer de tot conèixer de primera mà què és una EcoXarxa, com funciona, quines possibilitats tenim al nostra territori, tot això gràcies a la formació que ens faran la gent de la Xarxa ECO de Tarragona. A continuació farem un dinar col·lectiu i a la tarda ens posarem a treballar tota la gent que volem crear la nostra pròpia xarxa.

La jornada començarà a les 10 del matí a l’espai Coll de l’Alba, situat a uns 5 km de Tortosa.

En aquest mapa pot vore com arribar-hi: http://goo.gl/maps/bjn67

Però si no saps com arribar-hi o vols compartir cotxe, a les 9:00 quedarem al costat de la plaça del bimil·lenari (a l’entrada de Tortosa, al descampat de terra) a on s’instal·la normalment el circ, i pujarem tots junts.

La Jornada es desenvoluparà de la següent manera:

  • 9:00h Quedada per pujar tots junts
  • 10:00 Benvinguda i Presentacions
  • 10:30 Formació (amb pausa)
  • 14:00h Dinar de pa i porta*
  • 16:00 a 18:00h Assemblea Constituent de l’ECOXARXA EBRE-SUD

*DINAR DE PA I PORTA: Porta alguna cosa per dinar i la compartirem entre tots, també t’has de portar la cadira, els plats, el got i els coberts)

SAPS QUÈ ÉS UNA ECOXARXA?
Una ECOXARXA és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana de les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.

Les promouen persones d’una mateixa comarca o bioregió, que s’uneixen de forma estable amb el compromís de construir una altra forma de relacionar-se, fomentant l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, cobrint així les necessitats bàsiques personals. A més es creen mecanismes de suport mutu entre les persones, permetent a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.

La seva característica més distintiva és l’ús d’una moneda social (també coneguda com a moneda local o comunitària), per permetre el funcionament d’un sistema d’intercanvis multirecíprocs a la regió, sense fer ús dels diners.

A Catalunya hi ha diferents Ecoxarxes que ja fa temps que funcionen:
Montseny, Barcelona, Tarragona, Penedès, Osona, Garraf, Girona… a què esperem?

Llistat d’ecoxarxes i nuclis locals:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/44165

www.ecoxarxes.cat

Salut i pela (de pataques)!

Ecoxarxa EBRESUD
Mar marortiz5@hotmail.com