Gestió de la moneda social des de la xarxa d’intercanvi CES

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

integralCESHola a totes!

Us informem que tenim previst fer el trasllat des de la xarxa d’intercanvi actual (CES) a una nova plataforma de gestió de monedes socials (integralCES). Aquesta aplicació ha estat desenvolupada des de Catalunya, per membres d’altres ecoxarxes i la CIC. També hi hem participat des de la Xarxa ECO.

A la propera assemblea de la Xarxa ECO hi haurà aquest punt dins de l’ordre del dia, per informar detalladament, planificar el calendari de migració i acceptar col·lectivament el canvi de sistema, si no hi ha arguments en contra.

Aquests dies estem revisant la nostra xarxa al CES i hem observat que la salut de la xarxa d’intercanvi online no és prou bona. Hi ha més del 40% dels usuaris que no tenen cap oferta activa, i més del 30% dels usuaris no ha accedit en els darrers 2-3 anys o tenen saldo 0 perque no han fet cap intercanvi amb moneda social. També hem detectat que encara hi ha ofertes valorades de forma mitxa (en euros i moneda social). Aquesta situació ens ha fet pensar en noves vies per dinamitzar i facilitar la participació online, que us anirem comunicant properament.

Si teniu cap dubte sobre el funcionament del CES, podeu consultar les guies que hi ha disponible a la xarxa: http://vimeo.com/album/1950426

També us volem recordar quines són les obligacions dels membres registrats a la plataforma online d’intercanvi (CES):

  •  Mantenir actualitzada la informació sobre les dades de contacte (imprescindible correu electrònic i localitat, i recomanat un número de telèfon).
  • Tenir activada com a mínim una oferta de productes o serveis, que sigui vigent (revisada com a mínim una vegada cada any)
  • Oferir els productes i serveis 100% en moneda social. (Es va decidir per assemblea no acceptar intercanvis en euros, excepte el que correspongui a despeses de desplaçament o materials, que poden valorar-se per separat).
  • Oferir productes i recursos en bon estat, i serveis que estiguem capacitats per realitzar, tot respectant criteris de valoració d’una economia social i solidària. En aquest sentit, tot i que les valoracions són personals, us indiquem com a referència que el preu per hora no hauria de ser inferior a 5 ecos, ni superior a 15 ecos.

Hem fet una primera neteja de comptes d’usuaris al CES que no havien fet cap intercanvi online en més de 2 anys i que no tenien cap oferta activa. Si detecteu que el vostre usuari ha estat eliminat, us podeu tornar a registrar, oferint-nos les dades actualitzades. (Les adreçes de correu de les llistes ecoinfo@xarxaeco.orgintercanvis@xarxaeco.org s’han mantingut per tal que tothom continui rebent les informacions).

També es posible participar a la xarxa d’intercanvi sense fer servir la moneda social, per exemple, assistint a les assemblees, activitats i mercats d’intercanvi per intercanviar directament amb altres usuaris de forma presencial. Tot i aquesta opció, us recomanem el registre al CES per poder gaudir plenament de tots els recursos disponibles, com l’accés als productes dels rebosts i ecoespais de la Xarxa ECO, espais i recursos de la Cooperativa Integral Catalana i altres ecoxarxes catalanes i espanyoles.

Així doncs, us animem a que accediu al vostre compte del CES i reviseu les vostres dades i ofertes. Tota la informació que tingueu (ofertes, demandes, històric d’intercanvis, etc. es mantindrà després de fer la migració a l’integralCES.

Salut i bon intercanvi!