Proves de connexió Guifi entre Cambrils i l’Hortiga – 27Març

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Bon dia a totes!

Sou moltes les interessades en connectar-vos a la xarxa Guifi, per compartir recursos lliures a la xarxa local i tenir sortida a Internet des de punts a on no us arriba la senyal adsl. Això implica que el procés serà lent, però la xarxa s’extendrà imparable per tot el Camp de Tarragona fins que arribem a connectar-nos amb la resta de Guifi a les Terres de l’Ebre i al Penedés.

Des del HacklabValls ja hem començat a extendre la xarxa Guifi per diferents municipis de l’Alt Camp i el proper dimecres 27 de març, a partir de les 10:00 hores, farem les primeres proves de connexió entre el node Esquirol (Cambrils) i el node Hortiga (a prop de Reus).

Aquesta primera connexió al Baix Camp serà l’embrió d’una futura linia que podria connectar Cambrils amb Reus, i més endavant arribar fins a l’Alt Camp, passant pel Morell i Alcover.

A la xerrada de presentació de la xarxa Guifi que vam fer al Casal Popular La Turba  vam tenir ocasió de conèixer noves interessades i noves possibles ubicacions de nodes. Us animem a aquelles que no vau poder assistir a la xerrada, però que esteu interessades en connectar-vos, que contacteu amb nosaltres i ens feu saber llocs estratègics, que estiguin al vostre abast, per instal·lar nodes o supernodes. D’aquesta forma podrem anar afeguint-los al mapa de Guifi i fer una millor planificació del disseny de xarxa.

També ens heu preguntat en diverses ocasions sobre la possibilitat de fer alguna aportació o donació per finançar col·lectivament les antennes troncals (supernodes) que permeten connectar unes poblacions amb altres i extendre així la senyal per tot el territori. Aviat farem una campanya d’apadrinament de supernodes estratègics, però si ja hi voleu començar a participar, podeu fer la vostra aportació en euros o també ecos, que es faran servir tant per comprar l’equipament necessari, com per cobrir el treball de les persones que participem a les instal·lacions de les antennes i la configuració de la Xarxa.

Esteu totes convidades a les reunions que fem cada dimecres, a partir de les 20:00 hores, al Casal Popular de La Turba de Valls, i també a participar a les activitats que anirem comunicant.

Aquest dimecres 27 de març tindrem una nova oportunitat de trobar-nos i aprendre una mica més, possant en pràctica la instal·lació i configuració de dues antennes.

Des de la Xarxa ECO portarem café, cervesa i vi. Us animem a que participeu i aporteu allò que us vingui de gust, per fer un petit esmorçar o simplement per passar-ho bé.

Fem crèixer la xarxa lliure entre tots! Seguim construïnt alternatives i sol·lucions.

Salut!

Jordi