[Diumenge 10 de Maig] IIIa Tarracomalet: festa, reivindicació i art al carrer

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

3era TarracomaletHola Companys i companyes!

Ja arriba el 10 de Maig un dia que volem fer de Tarragona una ciutat amb més vida, més justa social i ambientalment i que la música i l’art estiguin al carrer.

Volem omplir els carrers d’ alegria, perquè és la millor manera de viure, però també de crítica, perquè és l’ única via vers un canvi.

Recorrerem 8 km pel centre de Tarragona en patins, monopatí i en bici (10:30 al balcó del mediterrani). A partir de 11:30 al parc poliesportiu serrallo en un ambient de música en directe:Cultrum,detective i oscarboles pintarem la Tarragona que volem: en forma de un mural coll·ectiu (graffiti). Acompanya’ns a fer un pica-pica vermut musica i portar l’art al carrer.

Diapositiva1Tarragona celebrarà aquest 2017 els XVII Jocs Olímpics del Mediterrani. Deixant de banda el model de desenvolupament que se’ ns proposa, una ciutat que vol ser seu d’ un esdeveniment esportiu internacional hauria de ser una ciutat on els seus habitants puguin gaudir d’ un estil de vida saludable, però, què ens trobem? L’ Ajuntament no contribueix a impulsar l’ ús de la bicicleta i els patins, i les polítiques que aplica en promoció del transport públic són erràtiques i insuficients, ignorant el greu context de crisi energètica i ambiental en que es troba la societat.

Volem tenir una ciutat que a més d’ oferir els seus decorats més dionisíacs, les seves postals de primavera eterna i història mill·enària, sigui un referent en mobilitat, un mirall al món per als canvis que hem d’ afrontar, per això comencem per tenir carril bici i pas a pas continuem construint alternatives!

Per una ciutat saludable, segura, alegre, activa… volem:

  • La construcció d’una xarxa ciclista de 45km que augmenti la connexió segura dels barris perifèrics amb la ciutat i els grans centres d’ estudi.
  • Que a es rectifiquin les referències continues al Pla de Mobilitat als grans desnivells de la ciutat, que són incorrectes i estigmatitzen l’ús de la bicicleta.
  • Revisió i actualització de la ordenança per evitar penalitzar els patins.
  • Que s’introdueix l’obligatorietat de l’estudi i construcció de carrils bici en els nous equipaments urbans, carrers i urbanitzacions.

Per una Tarragona més viva!

Motes gràcies
Grup de treball per una mobilitat social i ambientalment justa.
Troba’ns a Facebook i Twiter.