1º Trobada d’Ecoxarxes Bioregional Sud.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

atardecerL’anterior diumenge dia 23, es va dur a terme la primera Trobada d’Ecoxarxes Bioregional Sud. Va ser un dia d’amics, vam unir esforços per collir més de 2.000 Kg de cítrics per abastir les comandes de la CAC i dels rebostos de les Ecoxarxes, fent passar el matí d’una manera profitosa pel comú i a la vegada amable i festiva.

Ens vam reunir representants de 7 ecoxarxes diferents i alguns participants més, de les quals cadascú va aportar una part per a dinar plegats i poder compartir les productes típics de les altres comarques.

Després de dinar per fer la digestió, una caminada fina al bell, majestuós i tranquil riu Ebre.

Un cop retrobats de nou vam començar l’assemblea Bioregional.

Ens plantejavem resoldre les mancances de les ecoxarxes en si i, fins i tot, del col·lectiu de totes elles en general.

L’energia de trobar-nos físicament va fer fluir les idees, creant noves formes d’enxarxar-nos, i comunicar-nos aprofitant les noves tecnologies. Ens adonarem de la informació que teníem i la força que ens donava posar-la en comú, així doncs compartim informacions, mètodes, mecanismes, eines, dubtes i fins i tot algunes llavors i melmelades.

Les dinàmiques ens feien treure informacions de les mancances que ni nosaltres mateixos erem conscients que ens mancaven. Això va fer enriquir el debat, i la nostra consciència envers la posició de l’economia de la moneda social.

Vam parlar de les situacions que ens afecten a totes, i de com la CIC i serveis públics com la CAC (Central d’Abastiment Catalana) poden ser punts de trobada per a totes les ecoxarxes, i actuar com a motors i pilars del nostre sistema econòmic autònom. Així vam fer recerca de solucions creatives a les problemàtiques més urgents, per facilitar el funcionament d’aquests eixos i fer que donin resposta a les necessitats locals, des d’una coordinació territorial. També es va parlar de coordinació entre rebosts d’abastiment, rutes de transport i planificació de cultius i necessitats de consum i producció.

Varem fer molta feina, però el més important són les noves amistats, i com vam reforçar els nostres llaços aquells que ja ens coneixiem.

ecoactiv@s

Salut i bon intercanvi!