[Dissabte 14-Vilafranca del Penedès] Xerrada sobre la moneda social

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Xerrada sobre la moneda social a CatalunyaFuente: http://cooperativa.cat

Aquest pròxim dissabte 14 de desembre, en sengles sessions de les 17:00 h a les 19:00 h, i de les 19:30 a les 21:00 h, tindrà lloc als locals de l’Escoxardor (carrer de l’Escoxardor, 19-21), a Vilafranca del Penedès, una xerrada/debat centrada en la moneda social com a alternativa ala crisi econòmica actual.

La crisi financera i les turbulències que ha patit l’euro han esperonat les monedes alternatives. Són monedes amb un rerefons solidari i sostenible. Pretenen conservar i promoure la riquesa en l’àmbit d’una comunitat de proximitat. Actualment, a Catalunya, hi ha una vintena d’aquestes monedes locals en ple funcionament. Són els ecosol, els res o les turutes, que s’han reproduït com a intents d’economia alternativa.

Comerciants, professionals i cooperatives formen part d’ aquests mercats locals i ofereixen els seus productes, serveis o coneixements, que són adquirits per consumidores amb aquestes monedes. Els establiments cobren i poden adquirir productes a d’altres negocis amb aquests diners. Aquestes monedes poden afavorir el comerç local i n’ eleven les vendes i, a més, els riscos d’impagament són inferiors.

Amb l´arribada del consum compulsiu, irracional i insostenible per aquestes dates, especialment, l’EcoXarxa Penedès ens presenta aquesta xerrada/debat:

LA MONEDA SOCIAL A CATALUNYA PER AFRONTAR AMB EFICÀCIA LA CRISI ECONÒMICA ACTUAL

Dissabte, 14 de desembre  a l’Escorxador
Carrer de l’Escorxador, 19-21
Vilafranca del Penedès

17:00 a 19:00 h
TURUTA Jordi Griera
RES Núria Velàzquez
ECOSOL Andreu Honzawa
EuroCAT Jordi Griera
19 a 19:30h
Descans
19:30 a 21:00 h
ECO/CES Stephan Balsel