[Diumenge 15 – Tarragona] IV TROBADA BIOREGIÓ SUD

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Hola a totes!

Fa més de 6 anys que vam iniciar la Xarxa ECO de Tarragona. Durant aquest temps hem compartit moltes iniciatives i projectes, sempre mirant primer per les persones, pel bé comú, amb una visió local, per reforçar les relacions socials de proximitat. Però també hem participat a experiències amb altres col·lectius afins com la resta de les ecoxarxes catalanes, la Cooperativa Integral Catalana o altres xarxes de moneda social a Espanya. Ara estem en un moment de confluència, creant sinèrgies amb col·lectius com la XES (Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya).

Hem avançat i aprés molt, hem construït eines valuoses i creat alternatives al sistema per recuperar la nostra sobirania. Però estem en transició i necessitem complementar el nostre sistema per fer-lo més resilient. Cal que les eines siguin accesibles per tothom, fàcils d’utilitzar i resolguin les nostres necessitats. Per aquest motiu, després d’un procés d’empoderament col·lectiu ens hem decidit a donar el pas cap a la creació d’una bioregió entre diverses xarxes veïnes (Anoïa, Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, …)

Volem reforçar els nostres vincles i compartir la gestió d’una forma jurídica cooperativa al territori, per dinamitzar una central d’abastiment local, la xarxa de rebosts locals, rutes de transport compartides, projectes per la sobirania alimentària, xarxa d’habitatges, educació, salut, atenció als socis autoocupats, … Gestionarem el pressupost local en euros i moneda social, per destinar-lo a activar el teixit econòmic i social, oferint serveis, prestacions i financiació a l’autoocupació i l’autogestió de projectes col·lectius.

És important que participeu, que opineu i ens ajudeu a fer el camí juntes.

DIA: 15 de novembre de 2015
LLOC: Kal Pobre, calle Descalzos, 6 Part Alta – TARRAGONA
HORA: de 9 del mati a 19h.
PAD Col.laboratiu per anar recollint les idees, propostes, necessitats…

Salut i bon intercanvi!

02. bioregional_xarxaeco-01-01