5è Mercat d’Intercanvi de Passanant i Belltall

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Passanant emet una crida a tots els membres de les Ecoxarxes catalanes. Ofereix la seva Plaça Major com a escenari per mostrar i intercanviar els vostres productes ecoconscients.

Tan si voleu posar parada com si no, us convoquem a participar d’un mercat que unirà comarques veines (Tarragona i Lleida) i possibilitarà relacions entre productor@s, prosumidor@s i consumidor@s ecològic@s.

Us convidem a venir i difondre, a través del vostre testimoni de vida, una nova manera d’entendre les relacions econòmiques i socials.

Sigueu tot@s benvingut@s

Aquest any el Mercat fa entrar en circulació la Moneda Social ECO. (Amb la col.laboració de l’Ecoxarxa de Tarragona i la Cooperativa Integral Catalana)

Que puc trobar aquest any al Mercat d’Intercanvi?

Coses curioses, antigues i noves, de primera i segona mà
Aliments ecològics de productors locals
Artesania conscient
Jocs nòmades
Menú vegetarià i ecològic per 4 ecos
Xerrades i carpes d’informació: Que és la Moneda social? Que són les ecoxarxes? La CIC ( Cooperativa Integral Catalana)

Com hi puc participar?

Hi ha 2 maneres de participar al Mercat:
– Visitar el mercat i accedir als seus productes a través de les ecofires que podràs aconseguir a les taules de canvi del mateix Mercat.
– Muntant una parada amb: Objectes nous o de segona mà que tinguis a casa, estiguin en bon estat i ja no facis servir. Artesania feta per tu o stocs de material que ja no utilitzes. Productes de l’hort, conserves cassolanes o aliments el.laborats (pastissos, quitxes, codony, olives, melmelades…) (Quan més ecoconcients siguin els ingredients millor). Oferint serveis (reparacions elèctriques, de mobles, d’electrodomèstics, classes de música, pintura, ball, yoga, cursos de cuina, elboració de formatges, de manualitats, d’informatica d’idiomes de tècniques de teràpia alternativa…) el que sigui que sapigues fer i vulguis ensenyar.

Formes d’intercanvi

Si montes una parada al mercat podràs intercanviar els teus productes de dues maneres diferents:

– Intercanvi directe de producte per producte (com s’ha fet en les anteriors edicions)
– Intercanvi amb ecofires: El mercat funcionarà també amb ecofires gestionades desde les taules de canvi per l’Ecoxarxa de Tarragona. Tenen l’equivalencia de 1 ecofira (o eco) = a 1 euro. Pots posar un preu en ecos als teus productes tenin en compte aquesta equivalencia. Un cop finalitzat el Mercat es podràn canviar a les taules de canvi de la següent manera: el 75% de les ecofires guanyades per euros i el 25% restant per ecos que es traspassaran al vostre compte del CES. Les ecofires només valen per aquest mercat d’intercanvi. Per tant, si no gastes totes les ecofires que guanyis intercanviant-les en altres parades de la fira, és necessari tenir obert un compte al CES per poder convertir-les en euros (el 75%) i en ecos (el 25%)

Com accedir a muntar una parada

Enviant un mail a intercanviapassanant@gmail.com amb la següent informació:

· Nom de la persona o grup que monta la parada
· Tipus de productes que porta
· Lloc de procedència
· Metres d’espai que necessiteu
· Quantes persones voldreu dinar

La reserva constarà com a feta només si ens arriva tota la informació que demanem.
És important que porteu tot el que necessiteu (carpa, taula, cadires…) si algú no disposa d’algún d’aquest recursos i el necessita que ho comuniqui en el mateix mail de reserva de lloc.

IMPORTANT: Teniu temps per enviar la reserva fins al dia 10 de Març.

Dinar:

El Mercat disposa d’una “carpa cuina” portada pels membres de La Karmanyola que serviran menjar vegetarià a tots els paradistes que ho vulguin al preu de 4 ecos.

El Mercat d’intercanvi de Passanant no reserva taules. L’organització del mercat disposa de taules i cadires limitades que es deixaran a les persones que vulguin muntar parada per ordre d’arrivada al Mercat. Recomanem i us animem a portar les vostres taules i cadires (o fustes i caballets…).

Més informació: www.passanantibelltall.cat