III Jornades Cos, Ment, Cor a Vilafranca del Penedès

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Cos-Ment-Cor-cartell

Els propers 7 i 8 de juny tindran lloc a Vilafranca del Penedès, les III Jornades Cos, Ment, Cor (www.facebook.com/CosMentCor). El dissabte 7 de juny els tallers es realitzaran a l’Escorxador (carrer de l’Escorxador, 19-21) de 10 a 13 h i de 17 a 21 h i es dirigeixen a adults, mentre que el diumenge 8 de juny, al matí, diferents tallers per a tota la família es duran a terme al Parc de Sant Julià (Espai verd entre el carrer Eugeni d’Ors i l’Avinguda de Catalunya). 

L’abril i el setembre de 2013 es van dur a terme les dues primeres edicions d’aquestes jornades, organitzades per Espais per a l’Aprenentatge Col·lectiu a AureaSocial, a Barcelona, i per Amics per la Pau, a Santa Maria de Palautordera, respectivament, ambdues dins el marc de la Cooperativa Integral Catalana.

Aquestes III Jornades, promogudes per l’Ecoxarxa Penedès, neixen amb les mateixes inquietuds que les anteriors: La voluntat de compartir experiències i coneixements que generin canvis i accions encaminats a facilitar un benestar individual i col·lectiu, que tingui en consideració les dimensions física, psicològica, cultural, social, política, econòmica, espiritual i ètica de la vida.

Per a quest motiu, les jornades volen fomentar la cooperació i l’autogestió i impulsar sinergies que generin xarxes de connexió dels diferents projectes que es duen a terme a la comarca del Penedès, així com la germanor amb gent d’altres territoris. Alhora, difondre, fomentar i posar en valor la participació activa per a la creació d’un nou paradigma social, en el qual el valor humà prevalgui sobre els interessos materials. 

Volem celebrar aquesta Festa de la Vida i oferir i compartir tallers interdisciplinaris facilitats per diferents professionals que han preparat més de 15 activitats, des de tallers de nutrició natural, dansa, ioga, coaching (entrenement), artteràpia, musicoteràpia…, a més de sessions de Reiki, conferències i documentals.

Desitgem i esperem la vostra participació en aquesta trobada. Volem celebrar la màgia de l’aprenentatge, el creixement i la joia compartides!

Informacions d’interès

Tallers de dissabte: Aforament limitat. Participació per ordre d’inscripció (www.facebook.com/CosMentCor) i/o arribada.
Aportació suggerida: 3 € / 3 ECOS.
Les activitats i tallers de diumenge són gratuïts 

PROGRAMA DE LA  JORNADA:

Dissabte 7 de juny a l’Escorxador

10.00:  Obertura de la Jornades. Rebuda als assistents

10.30 a 11.30: 

Sala 3: La medicina ayurvèdica: remeis casolans

Què és l’ayurveda? El taller proposa conèixer la pròpia constitució (prakruti) i ensenyarà alguns remeis casolans per equilibrar-la.

Impartit per Gemma Soriano, terapeuta ayurvèdica diplomada per l’Escola Internacional de Cultura Ayurvèdica en col·laboració amb la Universitat de Pune. (Més info: www.ayurvedarural.blogspot.com)

– Sala 5: Taller de Veu

Es un taller vivencial, explorarem  la nostra veu com a so, la nostra veu quan parlem i ens comuniquem. Una oportunitat per a prendre consciència i despendre’ns de tots els esquemes comunicatius i vocals que hem aprés i que no ens enriqueixen. Una invitació a viure la veu com a persones comunicants que som.

Impartit per Franzina Balagué Bellido, Logopeda i Facilitadora de processos comunicatius i de grups. Apassionada per tot el que envolta la veu i la comunicació.

– Sala d’Actes: Videoconferència de Prem Rawat: Paraules de Pau  

Videoconferència de Prem Rawat, respectat orador internacional. El títol honorífic d’“Ambaixador de la Pau” li fou atorgat per un nombre d’institucions governamentals i acadèmiques, degut a la seva capacitat d’inspirar a les audiències a considerar la pau personal com una possibilitat per a tots. Rawat parla des del cor, sense llegir ni assajar, comunicant amb senzillesa temes importants que usualment es consideren complicats.

A càrrec de: “Paraules de Pau (Global)” organització benèfica pública internacional, inspirada per les paraules de Prem Rawat. Comparteixen amb ell la seva convicció de que la necessitat de pau a les nostres vides i al món és fonamental. Ofereixen el missatge de que la pau és possible i faciliten els recursos per ajudar a aquells que el desitgin conèixer.

És un moviment sustentat pels esforços comunitaris, que funciona amb voluntaris de 80 països, a Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i el Pacífic, recolzats per un equip format per més de 40 persones. Actualment, compten amb més d’11.000 voluntaris a la seva base mundial de dades i amb altres milers més, que actuen com voluntaris independents. Es financen principalment per donacions i subvencions.

– Despatx 2: Sessions  obertes  de Reiki:

El Reiki és un tècnica holística,  que harmonitza i desbloqueija tots els plans de l’ésser humà, físic, mental, emocional i espiritual, mitjançant l’ús de l’energia de vida que és present en tot ésser viu. 

Impartit per diferents persones formades en Reiki

11.45 a 12.45:

– Sala 3: Dietoteràpia energètica: l’alimentació com a prevenció i cura

És l’art de prevenir i curar els desequilibris del nostre organisme a través de l’alimentació. En aquesta teràpia es tracta la nutrició des de dos models diferents i totalment complementaris: la medicina occidental basada en estudis bioquímics i la medicina oriental basada en l’observació de la natura i dels cicles energètics i biològics. L’aliment és el nexe que uneix l’home amb el seu entorn, i per tant, és el pilar sobre el que gira la salut a tots els nivells (físic, emocional i mental).

Aquest concepte de nutrició i medicina es resumeix en la coneguda dita del pare de la medicina holística, Hipòcrates (s. V a.C) “que l’aliment sigui la teva medicina, i que la teva medicina el teu aliment”.

A càrrec de Mireia Mancera. Terapeuta de dietètica natural i energètica. Diplomada en dietètica natural i oriental. Imparteix cursos de cuina i difusió de alimentació i hàbits de vida saludable.

– Sala 4: Biodescodificació per la salut femenina  

El sentit de la malaltia segons la biodescodificació. La sexualitat femenina i alguns dels trastorns més comuns, com podem descodificar el seu significat i la seva teràpia.

A càrrec de Mercè Salat Cuscó, psicòloga clínica, màster en PNL, biodescodificació i hipnosi.

Més informació: http://mercesalat.com/cat/index.php

– Sala 5: Artteràpia: comunicació a través de l’art. 

Una oportunitat preciosa d’explorar el llenguatge creatiu en grup. Partirem de la vivència i la percepció del propi cos amb una introducció dinàmica de consciència corporal per passar a connectar amb la nostra capacitat creativa i comunicativa a través del color, el moviment, la poesia…

Facilitadora: Laura Tous Urpí, Màster Integratiu d’Artteràpia per la UdG, membre professional de Grefart, Lic. en Belles Arts per la UB. Massatgista holística. Artista interdisciplinar.

 17’15h a 18.15 h:

– Sala 1: Constel·lacions familiars

Les constel·lacions familiars permeten escenificar una problemàtica concreta i així clarificar la situació i buscar un camí cap a la solució. Es una eina sistèmica de format breu que ens ajuda a mirar cap al futur i orientar-nos cap a la salut física i psíquica.

Dinamitza: Hedy Kramer. Directora de Món TransArt. Psicòloga per la Universitat de Barcelona. Màster en art terapeuta per l’AEC (associada amb la Universitat de Vic). I formada en teatre terapèutic al Centre Gestual de Barcelona. Constel·ladora familiar formada en l’Institut Gestalt. M’apassiona la meva feina per la qual cosa segueixo indagant en altres eines com la teràpia del so, la PNL, el focusing… I sobretot entregant-me a la vida i la seva saviesa.

– Sala 3: El tractament de la salut des de les teràpies holístiques 

En el món de les teràpies alternatives encara existeix molt desconeixement. 

En aquesta xerrada es respondrà a les següents preguntes: ¿Què són les teràpies holístiques?  ¿Com funcionen? ¿Per què triar-les? ¿Per a què i per a qui serveixen? ¿Totes funcionen igual? 

I es parlarà de les següents conceptes: El cos humà des d’una visió holística. L’equilibri dins nostre i amb l’entorn. L’autogestió de la salut.

Dinàmica conduïda per Martin Hermida, terapeuta holístic en kinesiologia, medicina xinesa, Craneosacral, teràpies manuals. Mes info: www.fractalidad.com

Sala 5: Mètode  d’alliberament de cuirasses

El mètode d’ alliberament de cuirasses,  treballa a través de moviments estirats al terra i pilotes de tenis, realitzant-se així un massatge d’ acupressió que estimula el reg sanguini i crea un estat de relaxació profunda.

Dinàmica conduïda per Montse Sánchez, amb formació com a professora de ioga, Màster en PNL i Biodescodificació

– Sala d’actes: Projecció de la pel·lícula: “DESPERTAR A LA TERRA” i col·loqui posterior: 

Fascinant, màgica i inspiradora pel·lícula de l’any 2011 que explora la nostra relació amb el planeta Terra. Col·loqui obert i participatiu final sobre el film i temes relacionats.

Dinamitza: Mizar, blogaire, productor audiovisual i divulgador de nous paradigmes 

www.landawakening.com 

– Despatx 2: Sessions  obertes  de Reiki:

18.30 – 19.30:

– Sala 1: La Planta de la Vida. Cura contra el Càncer. Jordi Aguilar  

Conferència sobre com recuperar la salut del cos, la ment i l’esperit, amb ajuda de plantes i  tècniques ancestrals. Concretament es parlarà de les virtuts de la “Planta de la Vida”. Una planta que ajuda a curar malalties a dia d’avui incurables i difícils com el Càncer, el VIH/SIDA, Diabetis, Lupus,  ELA, etc. Se li atribueixen 12000 persones curades de diferents dolences a Perú i mes de 50  a Europa. Investigació de 13 anys a càrrec de Gilberto Grandez Flores i des de fa 4 anys a Europa per Jordi Aguilar Subirats.      

A càrrec de Jordi Aguilar i Subirats, investigador de medicines naturals de l’Amazònia; Especialista de la Dolça Revolució sobre la “Planta de la Vida”; Distribuïdor a Europa de la  Planta de la Vida. Home Medicina de diferents tradicions

– Sala 3: Introducció al coaching 

En què creus tu? On ets? On vols arribar? Com vols viure? De què estàs cansat?

Preguntes inspiradores, reflexives que ens porten a posar la mirada en el Ser que som.

Aquesta és la invitació que fa el Coaching Ontològic, des d’un espai de respecte pel què cada individu és.

Mitjançant el Poder de les Converses, entrarem d’una forma senzilla i amena en la disciplina del Coaching. 

Dinamitza: Claudia Fuentealba Vergara, Coach Ontològica formada i certificada per  Newfield Network (Xile); Formada en “Cos i Moviment en el Coaching”  per Newfield Network.(Espanya). Formada en Ioga, Teràpia Floral i P.N.L.

– Sala 5: Yoga del so i consciència corporal

El naad yoga , el ioga del so,  parteix de l’art de l’escolta i del silenci. La finalitat d’aquest taller és introduir-nos de manera fresca i creativa a la pràctica del ioga del so. Explorarem els efectes de la ressonància  sonora en el cos  per tal d alliberar-lo de tensions i   arribar a trobar un cos sensible  a l’escolta profunda  cap a nosaltres , els demès i l’entorn.

A cura de Zoe Balasch: titulació en naad yoga i titulació acreditada en Hatha yoga (AEPY i Generalitat de Catalunya). Formació que complementada amb  ensenyances en Shivaisme tàntric del Caixmir. Llicenciada en psicologia social (UAB), formada en dansa-teràpia i dansa. Ha col·laborat amb artistes sonors  treballant en diferents projectes de dansa i experimentació sonora. 

19.45 h – 20.45 h: 

– Sala 1: Musicoteràpia: CREATIVE RELEASE 

L’objectiu d’aquest treball és el de explorar el llenguatge i l’expressió personal creativa amb música, veu i les arts escèniques connectant amb el ritme,  el moviment, el diàleg, la pròpia sensibilitat i percepció. Escalfarem i alliberarem les tensions del cos, la ment, la veu  i el “ser” per  al procés creatiu-expresssiu per a potenciar la concentració, l’ autoconsciència, l’elasticitat i la vitalitat. Jugarem a fer música i art per a desenvolupar l’ empatia, l’escolta activa i  l’auto-reflexió entre nosaltres i el grup, creant un espai segur on comunicar-nos i expressar-nos.

A càrrec de Sonia Linares Berroy.  Musicoterapeuta per la UPF, desenvolupa la metodologia CREATIVE RELEASE (II Congrés Nacional Teràpies Creatives Vitoria-Gasteiz,2013 i Saragossa 2011).  És docent especialitzada en l’ensenyament d’idiomes estrangers amb metodologia comunicativa. Formada en Counselling Integratiu a Lambeth College segueix l’enfocament centrat en la persona de Carl Rogers. Cantant i autora de JAZZUL, investiga la música primària, el folk d’autor i la  Word music experimental amb el projecte Et-Co* (Folk Ètnic-Contemporani) amb qui presentarà el seu nou disc ” LiBerto” al Maig 2014 al Auditori de Calafell.

http://expresatumusicalidad.blogspot.com.es/

www.etcomusic.com

– Sala 3: La felicitat a través del ioga. Francesc Martínez

Si ens posem a reflexionar, ens adonem que obeint les regles, codis i lleis establerts pels pares, la  família i els mestres de la societat podem adquirir només les coses limitades que es troben al nostre abast. En canvi, obeint les lleis còsmiques o divines podem obtenir quelcom més enllà de qualsevol cosa mundana.  

Cada objecte en aquest món ens atrau o ens rebutja, ens resulta agradable o desagradable. Quan obtenim allò que desitgem ens sentim feliços, però quan ens trobem davant d’una situació ingrata, experimentem frustració a causa de la nostra ignorància. Ens sentim miserables, però aquell que coneix les lleis divines, que entén el significat ocult de les situacions, accepta l’adversitat. En descobrir el misteri de les lleis divines, ens sentim senzillament abrumats.En aquesta xerrada explicarem  com  la pràctica del ioga ens pot conduir a aquesta comprensió.

A càrrec de Francesc Martínez, professor de ioga i terapeuta en medicina xinesa, homeopatia, naturopatia i kinesiologia. 

– Sala 5: Seitai: Autogestió del cos i de la psique. Jordi Griera

El Seitai és l’autogestió del cos i de la psique*. Reeduques el teu cos perquè amb el moviment espontani se’n surti sol dels problemes de salut, d’estrès i de la vida en general.

Dinamitzat per Jordi Griera, enginyer, economista, lliurepensador preocupat pel benestar de la gent. Practica i ensenya el Seitai des de fa 37 anys, per Europa i a l’Índia.

 DIUMENGE 8 DE JUNY AL PARC DE SANT JULIÀ

-10.30 a 11.30 h:  

Ioga en família. Per Toñi Porras

Taller d’introducció al ioga amb exercicis per a totes les edats i ideal per a practicar en familia

Impartir per: Núria Gonzalvo professora de ioga        

Simbiosi  natura i moviment . Qi Gong al parc. Núria Gonzalvo

Moviment i natura. El cos, la ment i el medi en una interacció quasi perfecta que ens porta al tan desitjat benestar. El Qi gong, és una pràctica mil·lenària xinesa, que significa exercitar-se amb energia, i que pot ser practicada per persones de qualsevol edat i condició física. El Qi gong consta de 8 moviments bàsics de traçat gran i suau que activaran el nostre flux  energètic i millorarà cada un dels aspectes fonamentals que composen la bona forma física.

Impartir per: Núria Gonzalvo professora de tai-chi        

Entrenament en família

Dansa per a tota la família que segueix les ensenyances del Mètode Dansa Uterina Natural (DUN). Adreçat a retornar-nos la  nostra identitat original, a connectar-nos als polsos de la vida i alliberar l’úter de les limitacions imposades, afavorint el moviment que li és propi i natural. Tanmateix s’augmenta la fortalesa, la vitalitat, la flexibilitat i l’equilibri orgànic.

Dinàmica conduïda per Diana Párraga i López, inquieta,  curiosa i amant de la veritat. Interessada en LA VIDA en el més ampli  sentit de la paraula. Artista, en el més ampli sentit de la paraula. 

Teatre terapèutic en família.Hedy Kramer (op cit) i Nardi Bayarri

El teatre és una eina que ens permet experimentar qualsevol experiència.Ens vestirem de diferents personatges, intercanviarem els rols, desenvoluparem les nostres capacitats i anirem una mica més enllà del que ens atrevim normalment. Un espai on crear, divertir-nos, i jugar a ser qualsevol cosa! 

Impartit per: Hedy Kramer (op cit) i Nardi Bayarri Col·laborador de Món TransArt.Terapeuta especialitzat en teatre al Centre Gestual de Barcelona. Contacontes format a La Casa de los Cuentos amb Numancia Rojas.

Concert de comiat amb Et-Co* (Folk Ètnic-Contemporani) que presentaran el seu nou disc ” LiBerto” (www.etcomusic.com)