[hacklabvalls] Tallers sobre eines de programari lliure.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Hola!

De cara al 2012 des del hacklabvalls us proposem tot un seguit de tallers sobre eines de programari lliure. Els tallers és realitzaran l’últim dimecres de cada més al Casal Popular la Turba a partir de les 7 de la tarda i l’ordre es decidirà segons la demanda que tingui cadascun. L’inscripció és gratuïta des d’aquí i us podeu subscriure a més d’un taller. Un cop inscrits ens posarem en contacte amb vosaltres, i un cop acabat el període d’inscripció us avisarem amb antel·lació suficient l’inici de cada taller i adjuntarem una ampliació de continguts.

Tot i que la incripció sigui gratuïta, el preu de cada taller son 5 ECOs i aniràn destinats a la financiació dels projectes del hacklab, com la xarxa guifi.net a les nostres comarques, i al Casal Popular la Turba. El nombre mínim de persones per realitzar un taller seran 5 i en cas que no s’arribi al nombre d’inscrits s’avisarà amb antel·lació. Les sessions dels tallers seràn de 2 hores com a mínim. Si un taller excedeix de dues hores, es realitzaràn més sessions.

També us podeu subscriure, si ens feu una visita al hacklab tots els dimecres al Casal Popular la Turba a partir de les 8 del vespre.

Els tallers previstos son els següents:

* Seguretat informàtica: Bones pràctiques en seguretat en les xarxes socials, a casa i a l’empresa, certificats, privacitat i protecció de dades, còpies de seguretat.

* Introducció al GNU/Linux: Què és i com funciona? aprèn a moure’t amb un sistema operatiu lliure. Descobreix utilitats bàsiques, comandes del terminal, com solucionar problemes i aplicacions més utilitzades.

* Edició d’imatges amb Gimp: Retoc i edició digital d’imatges amb GIMP. aprèn les nocions bàsiques, tècniques avançades i treball amb plugins per a obtindre resultats professionals.

* Joomla: Instal·la i gestiona aquest aplicatiu per crear la teva web. Crea portals, agenda, blocs, forums, i treballa amb extensions per ampliar les capacitats.

* OpenOffice/LibreOffice: Alternativa lliure i gratuita al paquet d’ofimatica Microsoft Office, compatibe en diferents plataformes (windows, Linux, Mac), aprendre les funcions bàsiques i resolució de problemes.

* Android: Història i filosofa d’Android: origens, suport indústries i compromís codi lliure. Possibilitat d’actualització/modificació pròpia i entorn de programació d’aplicacions pròpies (TarracoDroid)

* Taller de blog i web WordPress: Aprèn el funcionament d’aquest gestor de continguts web pensat per a crear blogs i crea una web totalment funcional amb nous temes i extensions.

* Introducció al món web: HTML, CSS, Montar un servidor local, Aprendre eines de depuració com firebug, primers passos en PHP.

* Edició de musica amb GNU/Linux: Retoc, edició, i creació d’audio digital amb programari lliure. Gravació per pistes amb Audacity i Rosegarden, generació de ritmes amb LMMS i Hydrogen.

* Taller de hardware: Munta un ordinador des de 0, aprèn millores de rendiment, aprofitament de components, detecció i solució de problemes de hardware…

* Taller de xarxes i seguretat WiFi: Tipus de xarxes, presentació i explicació de la pila de protocols. Com protegir (WEP vs WPA & Radius/VPN), consideracions privacitat LOPD, guia bones pràctiques. Raons mèdiques.

Porteu portàtil si en teniu!

Inscripció als tallers oberta fins els dia 15 de gener!

Eines lliures per un món

Mes info: http://www.hacklabvalls.org