Mercat Ecològic, Artesà amb els 5 sentits

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

El Mercat Ecològic/Artesà de la plaça Espanya de Cambrils es posa en marxa el proper dissabte 21 de Gener de 9 a 14h.

L’Ajuntament de Cambrils, a través de l’Oficina del Pla de Barris, impulsa aquesta nova etapa del mercat amb la col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, diferents productors vinculats a la producció ecològica del Camp de Tarragona i el propi Ajuntament de Cambrils.

L’objectiu és revitalitzar el barri i consolidar-lo com un indret atractiu i de dinamisme comercial, plantejant un model comercial amb diferents àmbits d’actuació amb diferents línies a desenvolupar, des de l’ urbanisme comercial, la demanda i oferta comercial i la seva dinamització.

És en aquest context que es promou la creació de nous mercats al Barri Antic, compatibles amb l’horari comercial i amb la voluntat de potenciar els productes i empreses locals i comarcals, i que ajudin a complementar l’oferta comercial i la compra-oci del barri, com és el cas del mercat ecològic.

Tanmateix, l ‘aposta per un Mercat Ecològic, Artesà al Barri Antic de Cambrils va més enllà de la pròpia dinamització comercial, ja que pretén alhora fomentar una nova manera de tenir cura de l’alimentació, basada en la producció ecològica i els productes locals i de temporada, i del medi ambient, donant valor a la seva preservació.

Al Mercat Ecològic i Artesà de Cambrils s’hi trobaran tot tipus de productes agraris naturals provinents del Camp de Tarragona ( fruita, verdura, formatges, llegums, vins, olis i derivats, fruits secs, melmelades, ungüents…), la majoria certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPA) o que estan en procés de certificació, o bé s’utilitzen tècniques de producció artesanals. D’aquesta manera es garanteix uns productes de primera qualitat, i alhora que les tècniques utilitzades en la seva producció siguin respectuoses amb el medi ambient i les persones, ja que les substàncies químiques de síntesi estan restringides.

La periodicitat del mercat és la següent: cada primer i tercer dissabte de mes, en temporada d’hivern ( d’octubre a maig), i cada dissabte en temporada d’estiu (de juny a setembre) en horari de 9 a 14 h.

En aquest mercat, el consumidor podrà comprar directament al productor productes locals, ecològics i de qualitat.

Al mateix temps, però el mercat també pretén ser un espai on gaudir amb tota la família de diferents activitats, recuperant el valor del menjar sa, de la terra i el respecte pel medi ambient.

En aquest moment les empreses participants provenen de diferents llocs del Baix Camp (Cambrils, Riudoms, Reus o Colldejou), del Baix Penedès, com Bonastre o de l’Alt Camp.

Font: http://www.cambrils.cat