Mercat de Nadal a Santa Coloma de Queralt

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Santa Coloma

Fuente: http://infoanoia.cat

Amb el lema “Fes la compra de Nadal al poble”, Santa Coloma en Transició, un dels moviments colomins més dinàmics—que té com a raó de ser la sostenibilitat del medi natural a partir d’accions d’àmbit local i comarcal—ha organitzat pel dissabte dia 7 de desembre un mercat local de Nadal que pretén impulsar el comerç de proximitat, ja sigui de les botigues habituals com dels petits productors i artesans que no disposen d’un aparador permanent.

El mercat de Nadal començarà a les 10 del matí i acabarà a les 3 de la tarda, i tindrà lloc a la Plaça Major. Per tal de fer més atractiva la participació durant tota la jornada, el Jaume Martell animarà l’ambient amb música i bon humor. Hi haurà també un concurs de fotos colomines. A les dotze del migdia, la coral Corxeretes oferirà una breu actuació i a partir de 2/4 d’1 seran la Míriam Rialp i l’Aida Vallès les encarregades que els més petits s’ho passin bé.

La sala petita del castell acollirà dues xerrades força interessants. A la 1 del migdia en Pere Verdés—investigador del CSIC—dissertarà sobre “El safrà a la Segarra durant l’edat mitjana” i a les sis de la tarda els promotors d’ECOCONCA ens explicaran què és ECOCONCA: l’embrió d’una nova economia local que té com a protagonista estel•lar l’ecoxarxa.

L’ecoxarxa pretén agrupar persones d’un territori perquè puguin intercanviar béns materials i serveis sense fer ús de l’euro. Potser iniciatives com l’ecoxarxa no ens trauran de la crisi, però sens dubte pot contribuir a que moltes persones poden pal•liar els seus efectes.