Curs: Construcció d’una estufa de massa tèrmica.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

L’Associació Persei organitza a Milmanda un taller on experimentar la construcciò i el funcionament de l’Estufa “Rusa” de massa termica. Ben Tyler, expert en bioconstrucció que ha realizat treballs a molts paissos, impartirá el curs.

On: a la caseta de Milmanda, Vimbodi, Tarragona.
Quan: dissabte 4 i diumente 5 de Febrer.
Horari: de 10:00 a 18:00
Preu: 45 ECOs i 45 Euros = 90, menjar i allotjament inclòs.
Inscripcions: associaciopersei@gmail.com

 

 

Doncs ja que el fred apreta, farem una nova estufa i, posats a fer-la, perquè no la fem eficient?.

Ben Tyler, amb amplia experiència amb projectes de bioconstrucció, no ha dubtat: l’Estufa Russa és la ideal. Aquest model acumula a la seva massa tèrmica tota l’escalfor de la foguera i l’allibera a poc a poc. Una hora de foc farà que l’estufa doni més de 12 hores de calor.

Tenim els coneixements, que millor que compartir-los? Realitzarem un taller teorico-pràctic on readaptarem la llar de foc tradicional i, sense canviar l’estructura, la convertirem en una estufa de massa tèrmica. Aquesta nova estufa absorbirà la calor del fum calent a la seva massa tèrmica: els totxos reflectaris i les pedres. A dins de la xemeneia antiga col·locarem tubs d’estufa coverts d’una barreja d’argila i sorra, mitjançant aquesta tència aconseguim aprofitar la calor que una foguera convencional perd per la xemeneia. A més, l’estufa tindrà forn que serà de gran utilitat per acumular calor i cuinar eficientment.

És un treball fi, llavors només admetrem 5 persones per participar en el curs. Bé. esperem que aquest curs sigui del vostre interès, per qualsevol consulta o inscripcions, pots contactar a l’Adrià, a associaciopersei@gmail.com.

 

Més Informació: http://www.associaciopersei.blogspot.com