La Clara i l’ús responsable dels diners.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Per què a les botigues trobem cada cop menys coses produïdes a Catalunya?

Si un gelat surt en una revista, esdevé més gustós?

Com s’ho fa el banc per pagar-nos els interessos?

Què en fa la banca, dels nostres diners?

“La Clara i l’ús responsable dels diners. Finances ètiques i comerç just explicats als més joves” és un llibre dirigit a nens i nenes d’entre 9 i 12 anys.

El llibre comença parlant de l’origen dels diners com a intercanvi de béns, explica com es gasten i com s’estalvien, i en recomana un ús responsable. A través d’exemples senzills i il·lustrats, i prenent la figura de la Clara com a fil conductor, l’autor explica de manera entenedora conceptes com la matèria primera, la mà d’obra, l’interès bancari, el comerç just o la banca ètica.

Es tracta d’una traducció de l’obra en italià escrita per Maurizio Spedaletti, secretari d’àrea a Banca Popolare Etica, una de les entitats de banca ètica més importants a Europa. L’autor ha fet una tria de situacions i comportaments en què intervenen els diners, mirant de destacar les conseqüències de les nostres eleccions. Tot plegat, amb l’objectiu de posar al nostre abast una eina perquè joves, pares i mares, i mestres puguin parlar sobre l’ús que fem dels diners.

El llibre s’ha distribuït a les biblioteques de la xarxa de la Diputació de Barcelona, on es pot agafar en préstec. També es pot demanar a FETS o descarregar-ne la versió en “pdf” de la pàgina web de l’entitat (properament).

Font: www.fets.org