[ECOmunicació] Taller d’IntegralCES

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Ahir a les 10 del matí ens vam trobar al número 3 de la Plaça dels Carros de Tarragona, a l’ECOHome de l’Anna Vidal (avidal@coac.net), un espai que es pot llogar 100% en ECOs per tallers i per estades curtes ideal per a taller1grups, on s’ha tingut en compte detalls com aigua osmotitzada a l’aixeta, parets pintades amb silicats en comptes de pintures tòxiques, criteris de feng shui,... es nota que és un espai personal que transmet harmonia i tranquil·litat.
Després de saludar les cares conegudes que fa d’aquestes trobades un espai molt familiar, el Roger ens ha informat que avui, tot i ser el dia previst, no hi haurà la migració a l’IntegralCES per raons tècniques, els informàtics que hi treballen compten que la migració quedarà feta entre dilluns i divendres que ve. Tot seguit el Xester, armat amb el seu ordinador i una impressionant pantalla ens ha anat guiant en aquesta nova experiència.

COM ÉS L’INTEGRALCES?
Doncs realment hem pogut veure, gràcies a la demo (https://demo.integralces.net) que és molt senzill de fer servir. Entrarem en el nostre compte com ho fem ara: a la pàgina principal http://blog.xarxaeco.org/ on ara hi ha l’opció per entrar al CES trobarem la de l’IntegralCES on tindrem el mateix número, la mateixa contrasenya i es traslladaran totes les nostres ofertes i demandes, sempre i quan siguin 100% en ECOs, aprofita i revisa les teves ofertes!
És una plataforma molt fàcil de fer anar, dins del nostre compte a l’esquerra hi ha un menú des del qual tenim totes les possibilitats i a dalt ens surt dades que tots volem tenir a mà: el que hem mogut en compres i en vendes, l’últim intercanvi i el nostre saldo d’ECOs.

EN QUÈ MILLORA?
– Sobretot passa a ser una plataforma molt més senzilla i intuïtiva.
– És de codi lliure, un valor afegit, ja que ens permet fer canvis que s’adaptin a les nostres necessitats com a XarxaEco Tarragona, això és una feina que fan programadors informàtics, però les decisions que prenguem en les nostres assemblees es podran dur a terme de manera relativament senzilla.
– Quan envies un missatge a una oferta, l’usuari el rep directament en el seu correu personal (abans no passava i havies d’entrar al CES per veure si algú t’havia deixat un missatge.
– Quan et fas el compte et demana que introdueixis una necessitat (no només una oferta), ja que s’ha detectat que quan la gent publica el que necessita, es faciliten els intercanvis i ens resulta més senzill aconseguir ECOs mirant quines són les demandes dels altres usuaris que nosaltres podem cobrir.DemoIntegral

QUÈ NO CANVIA?
– El nostre número de compte i la contrasenya.
– L’estat de saldo i els moviments en el nostre compte.
– La vigència de les nostres ofertes i demandes, si estan 100% en ECOs.
– La possibilitat de fer intercanvis amb altres Xarxes, tant dins de l’IntegralCES com del CES, ja que Tim Jenkin, l’administrador del CES, està treballant per facilitar que això pugui ser així en un futur proper.

QUÈ APORTEM NOSALTRES COM A USUARIS?
Es va acordar en la darrera assemblea que es farà una aportació de tots els comptes actius de la xarxa d’aproximadament 2 ECOs anuals (programa i dominiWeb), per tant, tots i totes rebrem un càrrec per aquesta quantitat als nostres comptes. Estem d’acord en que la feina dels informàtics catalans que estan treballant en aquesta plataforma ha de sortir dels usuaris en intercanvi.

HEM VOLGUT RECORDAR:
Algunes recomanacions que en general es fan a la XarxaEco:
– Cobrem entre 5 i 15 ECOs/hora, l’economia del bé comú recomana un màxim de ràtio 1:7 entre el que cobra menys i el que més cobra dins d’una empresa (en un banc podem trovar ratios d’1:20.000!!!!) però nosaltres volem fer un ràtio 1:3.
– L’Equivalència ECOs/€uros és 6/10, això vol dir que el que val 6 ECOs en €uros en val 10. Així donem més valor a la nostra moneda que no està sotmesa a cap tipus de corrupció, especulació…

FEM XARXA:
Hem aprofitat per fer alguns intercanvis entre els que hem volgut, ja que aquests espais ho propicien. Hem intercanviat llimones i melmelada d’albercocs del Christian, sabons artesans de la Marina i roba de l’Anna.
També hem conegut el projecte de l’ECOHome, i hem creat sinergies compartint els nostres projectes personals.

Informa: Marina Castells Quero
Equipo de Comunicación.
comunicacio@xarxaeco.org