[Qüestionari – XarxaECO] Preguntem a les bases

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

0KalPobreNov2015Hola a tots i totes,

Aquest passat diumenge en vam reunir en assemblea una colla de persones de diferents xarxes d’economia social, amb un ordre del dia que ens portava a treballar en la creació d’una entitat major que la Ecoxarxa de Tarragona a la que pertanyem.
Aquesta entitat seria el que anomenem una Bio-regió, la Bio-regió Sud. (Xarxes del Penedès, Anoia, Garraf, la Conca, i fins a les Terres de l’Ebre i de Lleida).

Teniu informació de la convocatòria a : http://blog.xarxaeco.org/activitats/diumenge-15-tarragona-iv-trobada-bioregio-sud/
I l’acte del que vam tractar també la podeu llegir a: https://titanpad.com/q9uwYseyC8. Mes info a Trobades bioregionals

A títol personal, com a reflexió al cap d’un dia de reunió, pel que creia que cal fer en el pas de creació de noves estructures, per tal de potenciar el que ja tenim i per seguir endavant amb més empenta, em vaig comprometre a fer una petita tasca de recull d’informació, entre tots el que formem la gran base d’aquesta xarxa nostra que és la Xarxa ECO de Tarragona.

No vull fer un qüestionari llarg de preguntes que contesti poca gent. Demano que cada un de nosaltres digui en funció del que sent, que és la xarxa per a ell o ella. Que en desitja obtenir d’ella.

Unes pautes poden ser, que m’agrada d’ella? fins a on crec en aquesta economia? que veig que costa més alhora d’entrar-hi? que aniria bé fer per potenciar el seu ús? em satisfà el que faig a traves de la xarxa? em fa molta o poca por, no disposar de suficients euros? manquen recursos a la xarxa per incentivar productors? i els professionals lliures? ens atrevim a proposar entrar a formar par de la xarxa als nostres proveïdors? …….

Hi ha uns pocs que estan fent un gran esforç per a mantenir la xarxa viva. La gestió també cansa malgrat no es faci servir una eina pesada. Crec que hem de trobar la manera d’evitar sobrecarregar aquestes persones pel desgast que suposa, així com a tot aquell que s’animi a aportar temps.

Tenim a la vista organitzar trobades firals o mercats amb presencia de productor e intercanvi. Crear noves formes de xarxa per sentir-nos més recolzats entre nosaltres i poder oferir més producte i serveis. Hem de saber a on destinem l’esforç.

Hi creieu en aquests espais de mercat?
Costa mantenir un rebost, l’esperit és bo però el preu “supermercat” apreta. Que en penseu?
Socis auto-ocupats quines idees teniu?
En que invertiríeu si tinguéssim possibilitats? en fer gasolina? llogar terrenys? crear tallers d’auto-ocupació? ….
Necessitem una web dinàmica que ofereixi més que el que ara tenim? accés ràpid a informació de productors i productes o serveis?

Penso que és vital trobar espais físics per desenvolupar activitat com a xarxa, els mercats, tenir un lloc de trobada e intercanvi propers a usuaris i productors. Algú sap d’un mecenes? propietari d’una propietat tancada o en dessús?

Crisi social i econòmica. Això equival a dir que estem en temps de creativitat i que tenim una bona oportunitat per a perdre la por i llançar-nos a quelcom nou i diferent, ja que sabem com de malament està anat!

Jo per la meva part estic encantat amb els intercanvis que fem a la xarxa. Les llistem funcionen, els amics responen. I cada dia veig com arriba a més gent.  🙂

Podeu plantejar altres temes que considereu motivadors i necessaris per desenvolupar a la xarxa bioregional, i en els que us agradaria participar.  Espero els vostres suggeriments a ecodiari@xarxaeco.org per canalitzar millor l’esforç de la gestió i seguir avançant amb pas ferm.

Salud a tothom i bons intercanvis.

Xavi