Master class d’economia social al institut Camí de Mar de Calafell

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

 

El passat dilluns 12 de novembre la Xarxa ECO ha estat convidada a donar una xerrada sobre economia social a alumnes que estàn cursant l’assignatura d’economia.

Valorem molt positivament l’iniciativa d’aquest institut, els seus professors i alumnes. Vam poder veure que recentment estàn treballant entorn el consum cooperatiu responsable, social i ecològicament.

Durant la xerrada, Roger i Jordi han explicat les principals diferències entre l’economia capitalista i l’economia social, fent una introducció sobre el funcionament de la Xarxa ECO de Tarragona.

Els alumnes s’han interessat especialment sobre la teoria del valor, la gestió del bé comú i el cost d’oportunitat per aquells que decideixen oferir els seus productes/serveis en un entorn d’economia social.

 

L’Institut va oferir el pagament d’aquesta master class en euros, però des de la Xarxa ECO li van demanar que el pagament fos en bens o productes que poguessin ser compartits o intercanviats amb tots els membres de la xarxa d’intercanvi. Donat que no hi havia aquesta possibilitat, i l’institut no ens podia fer el pagament en moneda social, vam decidir “descapitalitzar” aquest pagament en euros i convertit-lo en una bàscula per la central d’intercanvi.

Aquí teniu un exemple més de la coordinació que estem fent des de la Xarxa ECO, procurant dinamitzar els intercanvis entre els membres de la xarxa, al temps que promovem l’increment de l’oferta de bens, productes i serveis disponibles 100% en moneda social, que ens ajudin a dependre cada dia menys de l’euro.