1er aniversari de la CIC

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

El capital i l’economía de mercat son des de fa temps allò que governa les nostres precàries vides. Hem deixat de ser amos del nostre present, reconvertit en mercaderia al servei del poder. Qualsevol intent de reforma o matís ès assimil.lat i reformulat, completant l’engranatge del monstre que coneixem com a Capitalisme.

Necesitem recuperar la nostra capacidad de decisió sobre el nostre entorn, que ara es troba segrestada pel capital. La nostra vida està aqui afora, la veiem i la sentim, però romandrà segrestrada mentre no sigui alliberada per la nostra acció personal i col.lectiva. Pensem globalment, actuem de manera local.

La revolució ha de començar necessàriament per un@ mateix@, i ès a partir d’aquí quan el significat d’allò col.lectiu adquireix una dimensió rellevant. Fa justament un any que vam decidir passar a l’acció col.lectiva. Sense oblidar la protesta i la confrontació, vam començar a establir les bases del que ès la Cooperativa Integral Catalana. Estem convençuts que les estructures de poder existents no ens faran recuperar les nostres vides ni alliberar-nos de la dictadura del capital. Som nosatres qui hem de recuperar el control de les nostres vides i de les rel.lacions humanes per mitjà de la cooperació, el recolzament mutu i els valors comunitaris.

Fa un any vam constituir la Cooperativa Integral Catalana. Ha estat un any de treball dur i constant:

– Assumim la transició necesaria desde la realitat precaria en què ens trobem a una realidad de llibertat col.lectiva.

– Estem construïnt una economía al marge del capitalisme, basada en la confiança, les comunitats, l’intercanvi i les monedes socials. Creiem que ès possible viure sense interactuar amb l’economía capitalista, i deixar d’alimentar la bèstia.

– Estem extenent els valors comunitaris i de cooperació per tot el territori català, on son ja una desena d’ecoxarxes o bioregions que estan construïnt alternatives al capitalisme, fomentant les monedes socials, l’autogestió i les rel.lacions locals.

– Comptem amb una xarxa cada vegada més extensa d’ecobotigues i obradors de producciò ecológica, situant l’alimentaciò en el lloc que mereix, i deixant al marge els intermediaris i els aliments modificats que predominen en el mercat capitalista.

– Estem donant pas a la construcciò d’alternatives en tots els àmbits de les nostres vides, desde l’educació fins la salut, passant per la vivenda, l’energía i el transport.

– Estem promovent diverses iniciatives de vida comunitaria que incideixen sobre l’entorn local i creen espais d’enfortiment de les rel.lacions humanes.

– Hem iniciat un projecte de Renda Bàsica Cooperativa, un petit embrió encara, del que a la llarga volem que sigui un sistema de seguretat social autogestionat, que ens permeti a tot@s junt@s fer el pas de viure sense capitalisme.

Crear sinèrgies cap allò comú, ès la major aposta que estem fent, interconectant-nos els uns amb els altres, compartint el millor de nosaltres mateix@s amb la resta de la comunitat, sumant esforços per multiplicar la nostra capacitat d’acció col.lectiva.

Això és possible perquè en realitat ja fa bastant més d’un any que vam començar a reconstruir allò que ens han robat. Som hereus de moviments com el de resistencia a la globalització, l’agroecologia, l’economia solidaria, la permacultura i l’autogestió dels centres socials, per no parlar de les experiències de col.lectivitzacions durant la Guerra Civil.

El fil conductor del que prové directament la Cooperativa Integral Catalana ens remet a la Marxa pel decreixement que vam estar recolzant per tot Catalunya ara fa ja tres anys, promovent a cada parada la moneda social amb xapes daurades; ens remet també a la Xarxa pel Decreixement, que es va constituir quan la Marxa pel Decreixement va concloure. Ens fa recordar la publicació Crisi i la posterior vaga de bancs que ens van fer més conscients d’allò que haviem de deixar enrera. Fa dos anys ja afirmavem ‘Podem viure sense Capitalisme’, i les primeres ecoxarxes van començar a convertir aquesta frase en una petita realitat.

Fruit de tot això en va neixer la Cooperativa Integral Catalana, i tot el que s’ha fet en un any no hagués estat possible sense que ja molt abans centenars de persones haguéssin aportat generosament el seu temps, fent possible un gran nombre d’esdeveniments, reunions, i realització de tasques.

¡I be! Aquest 16 de maig farà un any de la 1a jornada assamblearia que va servir per constituir la CIC, i per aquest motiu hem redactat aquest comunicat, com a part dels actes del nostre 1er aniversari.

Entre els actes del 1er Aniversari, durant el cap de setmana del 13, 14 i 15 de maig hi ha:

– Diumenge, a Barcelona, de 11:00 a 17:00h. Casal de Joves de la Guineueta, Nou Barris, Barcelona. Festa d’aniversari

– Dissabte i diumenge a Can Ferriol, Arbúcies,  Trobada autodidacta de petites i grans.

– Divendres, dissabte i diumenge a Riudellots de la Creu, Girona, Inauguració de la Terrasseta de l’obrador.

Tota la info d’aquests actes a: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/blog/group:5/read/44322/13-a-15-de-maig-festa-daniversari-cic-barcelona-riudellots-arbucies

A més d’animar a tothom a que comparteixi amb nosaltres la celebració del primer aniversari de la Cooperativa Integral Catalana, i coincidint amb aquest aniversari , donem suport i ens afegim a la manifestació convocada per DemocraciaRealJA, en la que participarem a partir de les 18:00h d’aquest diumenge 15.

Estem convençuts/des que la transformació social no vindrà de dalt i que totxs nosaltres, si sabem recuperar el control de les nostres vides, tenim la clau del canvi que desitgem.

Volem fer arribar el nostre agraïment a totes les persones que participaran en aquesta manifestació i aportar la nostra experiència, tant d’encerts com d’errors, per aquest dia i pels dies que vindran.

La nostra/vostra intel.ligència col.lectiva ès una arma potent per a construir allò en què creiem i us animem a que us afegiu a l’acció col.lectiva, en cami a una nova societat.

Estem fent ja el cami de viure sense capitalisme.

Cooperativa Integral Catalana
http://cooperativa.ecoxarxes.cat