Curs de Bioconstrucció – La casa de palla optimitzada: juliol i agost.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

curs de bioconstruccioCan Biarlu, Vall de Querol, estiu de 2013

Ens complau convidar-vos al curs de bioconstrucció teòric i pràctic que organitzem a Can Biarlu aquest estiu. El curs constarà de 3 capdesetmanes separats al llarg de l’estiu en els que construirem una casa de palla.

L’objectiu del curs es aprendre a construir una casa amb el mínim cost en treball i diners i la màxima efectivitat pel que fa a la solidesa, aprofitament de l’espai, climatització, i també a nivell de possibilitats estètiques i bona habitabilitat a nivell energètic.

Jordi Cavaller compte amb 15 anys d’experiencia en el mon de la construcció, té coneixements en diverses tècniques de bioconstrucció i en geometria sagrada.

PROGRAMA
1r BLOC: 6,7,8 juliol
TEÒRIC
-Presentació del curs i el projecte de construcció.
-Les formes bàsiques, centre i fractalitat.
-Vincle amb l’entorn, el cel i la terra, els punts cardinals, bioclimàtica.
-Els fonaments.
PRÀCTIC
-Fonaments: Cavar, picar terra, anella de pedre+adove amb cal.
-Muret perimetral+base mur trombe: Cob+pedre.
-Fusteria: Marcs de finestres i porta, exagon coberta.


2n BLOC: 27,28,29 juliol
TEÒRIC
-Tensió i tensigritat.
-Els murs de palla
-Coberta vegetal viva
PRÀCTIC
-Col·locació bales de palla i lligat. Col·locació dels marcs i lligat conjunt.
-Estructura bàsica coberta de 6 vares+hexàgon.
-Entramat 3 capes de canya+cob.
-Làmina impermiable.
-Capa sorra+fang+cal.
3r BLOC: 3,4,5 agost
TEÒRIC
-Ampliacions opcionals
-Reboc
PRÀCTIC
-Reboc 1: Tapar forats i igualar
-Entramat de branques i palla solta per la teulada
-Portes i finestres
-Culminació coberta: Con mòvil

FORA DEL CURS
10,11 agost
-Reboc2: Capa homogènia fang+sorra+palla
17,18 agost
-Reboc3: Capa cal+sorra+fang

LOGíSITICA
INSCRIPCIÓ: Per inscriure’t al curs envian’s un mail a canbiarlu@cooperativaintegral.cat indicant quins dies o blocs de 3 dies vindries. Com més aviat facis la inscripció millor! Si hi ha un allau gegant d’inscripcions, prioritzarem aquelles persones que assisteixin al màxim de dies del curs.

DESPESES: Muntar el curs comporta certes despeses que hem de cobrir en euros, així que demanem a tots els participants que en mesura del possible aportin 20 euros per cada bloc de 3 dies. Aquesta aportació va destinada a pagar el menjar i les despeses de material i de transport. Depenent del nombre de participants, amb una aportació inferior serà suficient. Si no pots fer aquesta aportació, no et facis enrera, volem que hi participi tothom que hi estigui realment interessat, així que posa’t en contacte amb nosaltres igualment!

MENJAR: Hi haurà un equip de cuina a la casa que s’encarregarà de fer els àpats, utilitzant la mateixa verdura de l’hort de Can Biarlu en mesura del possible. Si ets vegà o vegetarià, digan’s-ho i comptarem amb tu!

DORMIR: Hi ha espai per acampar i també hi ha espai a dins la casa amb alguns matalassos.

GOSSOS: Ja tenim uns quants gossos a casa, entre ells dos mascles dominants, així que per evitar conflictes i morts innecessàries de gallines, us preguem que no porteu el gos.

COM ARRIBAR: http://canbiarlu.blogspot.com.es/p/com-arribar.html

QUAN ARRIBAR: Us preguem que en mesura del possible vingueu el dia abans de començar cada bloc, per tal de poder dormir allà i començar el curs el més aviat possible. Penseu que serà estiu, estarem a l’aire lliure i farà força calor (no tanta com a Barna!) així que val la pena aprofitar les primeres hores del matí. Però no patiu, hi ha basses i gorgs al riu amb aigua cristal·lina per banyar-nos!!

T’animem a reenviar aquest info a tothom que creguis que li pugui interessar participar en el curs.

Can Biarlu